ИНСТИТУТ ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ СРБИЈЕ „ДР МИЛАН ЈОВАНОВИЋ БАТУТ”

ЦЕНТАР ЗА ПРОМОЦИЈУ ЗДРАВЉА И МРЕЖА ИНСТИТУТА/ЗАВОДА ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ РАСПИСУЈУ КОНКУРС ЗА ИЗБОР НАЈБОЉИХ ЛИКОВНИХ И ЛИТЕРАРНИХ РАДОВА НА СЛЕДЕЋЕ ТЕМЕ:

1. „ЧУВАМ СВОЈЕ ЗУБЕ – ПОНОСИМ СЕ ОСМЕХОМ “
2. „ДОЈЕЊЕ ЈЕ ПОКЛОН ЗА ЦЕО ЖИВОТ“
3. „БИРАМ ПАМЕТНИЈЕ, ХРАНИМ СЕ ЗДРАВИЈЕ“

Конкурс је намењен деци из предшколских установа и ученицима основних школа у Републици Србији. Циљ конкурса је да се подстакне здравствено васпитни рад у предшколским установама и основним школама на тему оралног здравља, правилне исхране и подршке дојењу као најоптималнијем начину исхране новорођенчади и одојчади.

За сваку од тема, по три најбоља ликовна рада у категорији предшколски узраст и по три најбоља литерарна и ликовна рада у категорији ученика – узраст И – ИВ разред основне школе и В-ВИИИ разред основне школе, предшколске установе и школе могу да доставе Центру за промоцију здравља, Института за јавно здравље Крагујевац (ул. Николе Пашића бр.1, 34000 Крагујевац) са назнаком „За конкурс – Недеља здравља уста и зуба“,односно „За конкурс – Светска недеља дојења“ и „За конкурс – Октобар месец правилне исхране“ најкасније до 29. октобра 2021. године. Ликовни радови би требало да буду урађени на папиру, у формату блока број 5.

Најбољи ликовни и литерарни радови биће изабрани на нивоу округа, а затим их Институт за јавно здравље Крагујевац доставља Институту за јавно здравље Србије “Др Милан Јовановић Батут“ до 19. новембра 2021. године како би се прогласио и промовисао најбољи дечији рад за сваку од кампања који ће бити штампан у виду постера током 2022. године.

Најбољи радови на националном нивоу биће постављени на сајту Института за јавно здравље Србије.

Радови се не враћају већ ће бити коришћени за дизајн и штампање здравствено промотивног материјала у циљу континуиране промоције здравих стилова живота.