Тим здравствених радника који чине лекар специјалиста микробиолог и три лабораторијска техничара, у лабораторији врше микробиолошка испитивања узорака воде за пиће,намирница и предмета опште употребе, у циљу одређивања здравствене исправности као услова за њихово безбедно коришћење. Поред тога, микробиолошки се испитује дестилована вода, вода за хемодијализу, воде из базена за купање, површинске (језерске, речне и сирове) и отпадне (индустријске) воде.

У животним намирницама одређује се присуство бактерија узрочника кварења хране и изазивача тровања: Салмонелла, Стапхyлоцоццус, Есцхерицхиа цоли, Протеус, спорогени сулфиторедукујући анаероби, липолитичке бактерије.

У води за пиће (бунарској, изворској,води из градског водовода, минералној…) тражи се присуство бактерија показатеља фекалног загађења (Есцхерицхиа цоли и колиформне бактерије, стерптококе фекалног порекла, врсте рода Протеус, Псеудомонас аеругиноса, спорогени сулфиторедукујући анаероби).

Институт за јавно здравље Крагујевац – Физичко хемијско испитивањеИспитивања предмета опште употребе подразумева микробиолошко испитивање средстава за одржавање личне хигијене и козметичких средстава, као и посуђа и прибора за једнократну употребу (папирна и пластична амбалажа, папирна галантерија…).

Сва наведена испитивања врше се по методама, за које је наша лабораторија акредитована од стране Акредитационог тела Србије.

За информације Вам је доступан број телефона: 034/504-521

Можете нам се обратити сваког радног дана од 07 до 14 сати.

Особа за контакт: начелник центра Спец. др мед. Драгана Ивановић