Поводом Светског дана вода 22. марта,  Центар за промоцију здравља, Института за јавно здравље Крагујевац у сарадњи са партнерским организацијама обележио је Светски дан вода, активностима под називом „Вода за мир“, у складу са кампањом Уједињених нација и  препорукама Светске здравствене организације.

Овогодишња тема Светског дана вода говори о миру који би се постигао већом бригом свих нас о очувању воде и ефикасној потрошњи, како би се решила криза воде и санитарних услова. Вода обезбеђује благостање, одржавање домаћинстава  и средстава за живот рањивих заједница широм света. Усвајање одрживих пољопривредних техника и ефикаснија употреба пречишћених отпадних вода су нека од решења за очување природног ресурса воде.

Активности овогодишње кампање „Вода за мир“, Центра за промоцију здравља обухватале су креативна интерактивна предавања на тему улоге здраве пијаће воде на психофизички раст и развој деце, значаја воде за живи свет, очувања воде као најважнијег ресурса, улоге и значаја светских иституција Уједињених нација, УНИЦЕФ-а и Светске здравствене организације у доношењу важних докумената о значају воде за живот, одржана су у ОШ Вук Караџић у Книћу,  ПУ Цветић у Книћу и ПУ Аквица у Крагујевцу. У сарадњи са удружењем „Екомар“ иа Крагујевца, организована је посета Eколошко-информативном центру „Језеро Гружа“, где су ученици основне школе и предшколци из Кнића стекли нова знања и упознали еко-систем језера Гружа, затим је органозивана и посета Акваријуму на Природно математичком факултету у Крагујевцу, где су деца имала прилике да визуализују и сумирају стечена знања током целодневних активности.