Друштво за борбу против дијабетеса, Институт за јавно здравље Крагујевац, Дом здравља Крагујевац, ФК Вашариште и Фондација Mozzart организовали су треће по реду здравствено-рекреативно такмичење „Mozzart спорт купˮ.

Такмичење у четири спортске дисциплине, које наглашава значај физичке активности у очувању здравља, окупило је велики број учесника. Учесници су се надметали у стреличарству, бацале су се кугле у боћању, померале фигуре за шаховском таблом и играла најважнија споредна ствар на свету – фудбал. 

Да је здрава храна важна карика у спортском ланцу, потврђено је на радионици безглутенске исхране у организацији Удружења без глутена. Учесници су могли да науче како да направе здрав хлеб и погачице, али и да се информишу о спремању безглутенске хране. Манифестацију је увеличао и наступ ансамбла „Смиље”, док су малишанима и најбољим екипама уручене медаље.

Свим учесницима било је омогућено да провере одређене здравствене параметре – измере ниво шећера у крви, крвни притисак, телесну масу.