Поводом Међународног дана старијих особа, Центар за промоцију здравља Института за јавно здравље Крагујевац у сарадњи са Домом здравља Крагујевац, Заводом за здравствену заштиту радника, Црвеним крстом и Геронтолошким центром организовао је низ активности у заједници које су посвећене људима трећег животног доба.

Међународни дан старијих је била прилика да се старије особе из Геронтолошког центра Крагујевац обрадују новим фризурама и културно-уметничким програмом. Кориснике Геронтолошког центра на Међународни дан старијих особа традиционално већ годинама уназад беспатно улепшавају ученици Трговинско-угоститељске школе „Тоза Драговићˮ. У Кутку за квалитетније старење, одржано је предавање и здраствено превентивни прегледи за чланове кутка.

На Тргу војводе Радомира Путника у Крагујевцу сви заинресовани суграђани имали су прилику да бесплатно провере ниво шећера у крви, измере висину крвног притиска, одреде проценат масти у организму и ураде ЕКГ, док су здравствени професионалци обављали саветодавни рад у циљу очувања и унапређења здравља.

Тема овогодишње кампање је „Достојанствено старење: важност јачања система неге и подршке за старије особе широм света“.